Over all forventning

Mandag krydde det av sjakkspillere på innbyggertorget i Slemmestad. Den store interessen skyldtes åpning av Sekkematten Sjakklubb og Slemmestad Sjakklubb, og interessen var stor både hos barn og voksne.

Høydepunktet i åpningen av de to sjakklubbene var at det ble spilt en tandemsimultan med stormesterne Leif Erlend Johannessen og Torbjørn Ringdal Hansen, og det med Torstein Bae som ekspertkommentator. Torstein rakk knapt å åpne munnen før deltakerne begynte å le og la seg imponere. NRK-kjendisen briljerte med en kombinasjon, i en oppgave som du skal få bryne deg på. Selv omtalte han det som «et vakkert trekk i Slemmestad sjakklubbs tidlige historie«.

Her ser du Torstein Bae planlegge sitt neste gullkorn. Han var med på å gjøre dette til en forrykende kveld. Foto: Tore Ringdal Hansen

Først ut var barn og ungdom. Det tok ikke lang tid før lokalet var fylt av sjakkspillende barn og nysgjerrige foreldre. Det er akkurat dette vi håpte på da vi valgte å starte en sjakklubb for barn. Det å spille sjakk er veldig gøy, og det er med på å utvikle en rekke ferdigheter som man vil få bruk for i årene som kommer. Derfor ønsker vi å gi et stabilt fritidstilbud til alle sjakkhungrige barn.

Her ser du deltakerne under simultanen for barn og ungdom i dyp konsentrasjon. Sjakk fenger både liten og stor. Foto: Tore Ringdal Hansen

Åpningsfesten var helt gratis, men etter hvert håper vi at folk vil melde seg inn i klubben. Det er selvfølgelig lov å komme en gang for å se om det er noe som passer deg, men blir du bitt av sjakkbasillen håper vi du blir medlem. Sammenlignet med de fleste andre fritidstilbud koster medlemskap i sjakklubben en brøkdel. På barnesjakken kommer vi til å være to ledere, slik at vi får delt inn etter alder og fulgt alle opp på en god måte.

Vi er stolte av logoen til Sekkematten Sjakklubb. Og strålende fornøyd med kakene fra Annes Catering i Slemmestad. Foto: Tore Ringdal Hansen

Alle oppmøtte barn fikk kake, saft og kjærlighet på pinne, og ikke minst medalje for innsatsen. Vi kan ikke love like bra servering på klubbkveldene fremover, men alle barn vil bli tatt godt imot uansett hvem de er og hvor mye de kan. Barnesjakken har sin klubbkveld på Slemmestad barneskole klokken 16.30-17.30 fremover.

Her ser det du flere sjakkspillere i aksjon. I forkant ser du Haimi, hussjefen på Innbyggertorget, som har hjulpet oss godt i gang.

Ida Hovind Landsverk er styremedlem og kasserer i klubben. Her passer hun på at alt det tekniske er i orden. Foto: Tore Ringdal Hansen

Etter halvannen time vendte barna hjem, og da var det denne banden som entret lokalet. Her skal det nemlig skapes et sjakkmiljø for voksne også.

Før og etter simultanen var det uhøytidelig spilling, der man ble kjent med hverandre og fikk målt krefter. Her var det spillere på alle nivåer: Foto: Tore Ringdal Hansen

Før vi fortsetter med bilder og beretninger fra åpningen, er vi nødt til å se et vakkert parti. Som seg hør og bør ble det gjort briljante trekk på åpningsdagen. Bare bryn deg på denne lekkerbisken fra sjakkeksperten sjøl.

Torstein Bae – Kjetil Stake
Slemmestad 16. januar 2023

Kan du se hvilket trekk Torstein gjorde her med de hvite brikkene? Han var tydelig fornøyd i etterkant, og beskjeden som han er beskrev han det som «…et vakkert trekk i Slemmestad sjakklubbs tidlige historie». Men det er jo sant, for selv motstanderen var fornøyd med å ha blitt klubbet ned av sterke Bae. Løsning kommer under neste bilde.

I forrige diagram spilte Torstein det kruttsterke 1.Sg5! Springeren kan ikke slås, fordi da følger det en løpergaffel på e5. Kjetil Stake, mannen med de svarte brikkene, er ikke hvem som helst. I 1992 var han nemlig med å vinne norgesmesterskapet for skolelag med Frydenlund skole fra Åros!

Også voksensjakken vil ha faste ukentlige spillekvelder. Vi holder til på Innbyggertorget i Slemmestad, og du er hjertelig velkommen uansett hvor god du er. Fremover vil det være masse spilling og opplæring.

Det er nesten synd å stikke hull på en så lekker kake. Foto: Tore Ringdal Hansen

Nevnte Torstein Bae er som kjent rapp i kjeften. På bildet nedenfor ser du han ved siden av klubbleder Torbjørn Ringdal Hansen. De to ble kjent i 10-årsalderen, og det som konkurrenter ved sjakkbrettet, mens i dag er de to gode venner. Sjakklokalet er en fantastisk arena der vennskap knyttes.

Her ser du klubbleder Torbjørn Ringdal Hansen i aksjon, mens Torstein skravler i bakgrunnen. Foto: Ida Landsverk

Under åpningskvelden spilte stormesterne i en felles simultan mot deltakerne. Ordtaket «Jo flere kokker, desto mer søl» fungerer godt i sjakksammenheng. Alene kan man finne en plan, men med to simultangivere med hver sin hjerne, blir det fort rot.

Leif Erlend Johannessen er like blid selv om stillingen er miserabel. Foto: Ida Landsverk

Neste klubbkveld for voksne er allerede førstkommende mandag. Da vil du få opplæring av Torbjørn Ringdal Hansen, Magnus Carlsens første trener, og etterpå blir det hurtigsjakk.

Sist vil vi takke alle som har vært med å få dette til. Vi har så mange fine støttespillere her i lokalsamfunnet, og det gjør oss trygge på at dette vil utvikle seg videre. Håper vi sees i sjakklubben!


Publisert

i

,

av

Stikkord: