Om oss

Drivkreftene og styrene bak sjakklubbene i Slemmestad besitter en kombinert sjakk- og sosialfaglig kompetanse, som vi tør påstå er unik, selv i nasjonal målestokk. Vi er alle bosatt i Slemmestadområdet, med barn i førskole/skolealder og ønsker å bidra i nærmiljøet med det vi kan best.  Jeg mener hvem vi er har mye og si for våre forutsetninger for å lage en veldrevet klubb, og vi er derfor stolte av å presentere styrets medlemmer:

Torbjørn Ringdal Hansen (Klubbens leder)

Barnevernspedagog med mastergrad og stormester i sjakk

Foto: Rolf Haug

En av landets meste meritterte sjakktrenere, med blant annet Magnus Carlsen som elev, og har jobbet fulltid med sjakk i mange år. Han har blant annet skrevet boken Sjakkinnsikt, vært redaktør av Norsk sjakkblad og har representert Norge ved tre olympiader. Stormesteren er oppvokst i nærmiljøet og i 1992 var han med å vinne Norgesmesterskapet for Frydenlund skole i Åros. Han grunnla i 2018 det populære utestedet The Good Knight i Oslo, som har fått nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.  Torbjørn har lang erfaring i arbeid med barn og ungdom, som sosiallærer og miljøterapeut.

Ida Landsverk (kasserer)

Ida jobber som matematikk- og naturfagslærer ved Oslo Handelsgym. Hun har vært styremedlem i Norges Sjakkforbund, og har vært spesielt aktiv i arbeidet med å rekruttere kvinner. Hun har stått som ansvarlig for Dronningkvelder i Oslo over flere år, et arrangement som er spesielt rettet mot kvinner. 

Yonne Tangelder (Styremedlem)

To mastergrader i psykologi og lang erfaring fra Norges Sjakkforbund

Yonne er opprinnelig fra Maastricht i Nederland hvor hun som 12-åring ble nederlandsk mester for jenter og med det kvalifiserte seg til ungdoms-VM i Brasil i 1995. Hun kom til Norge i 2006 hvor hun tok opp sjakk-kunstene igjen. Av utdanning har Yonne master i Mental helse (klinisk barne- og ungdomspsykologi) og master i helse og sosialpsykologi. Nå tar hun en PhD i helsevitenskap. I tillegg til erfaring fra sitt eget fagfelt, har hun mange års erfaring fra å jobbe sentralt i Norges Sjakkforbund og som styremedlem i Norges Sjakkforbund. Hun har også lang erfaring som sjakkinstruktør. 

Gerard Blanco (styremedlem Slemmestad Sjakklubb)

Lærer på ungdomsskole og underviser i sjakk

Gerard, som opprinnelig er fra Barcelona, har på kort tid startet et stort sjakkmiljø på Hauger ungdomsskole. Sjakkspillet er et unikt virkemiddel til å komme i kontakt med andre, og i så måte er Gerard i sitt ess. Han brenner for sjakk, læring og sosialt arbeid, og gjennom Slemmestad Sjakklubb ønsker vi å få utfoldet disse kvalitetene.

Leif Erlend Johannessen (styremedlem)

Jurist og stormester i sjakk

Leif Erlend ble i 2002 Norges femte stormester i sjakk, som den yngste siden Simen Agdestein. Han har representert Norge i seks sjakkolympiader, sist i Tromsø-OL i 2014 da han spilte fjerdebord for Norges førstelag bak Magnus Carlsen, Simen Agdestein og Jon Ludvig Hammer. Leif Erlend har også vært redaktør for Norsk Sjakkblad og han har skrevet én sjakkbok. I det daglige jobber Leif Erlend som dommer i Trygderetten, men han brenner stadig for sjakken.